Թեև բրոկոլիի օգտագործումն այնքան էլ տարածված չէ Հայաստանում, սակայն բանջարեղենի այս տեսակը շատ հարուստ է օգտակար հատկություններով:
Բրոկոլին պարունակում է բջջանյութ, կալիում, ֆոսֆոր, մագնեզիում, երկաթ, ցինկ, մանգան, ծծումբ, վիտամիններ С, В1, В2, В5 և այլն: Այն նաև հարուստ է հանքային աղերով և սպիտակուցներով։
Ընդամենը 30 գրամ բրոկոլիի տերևները պարունակում են օրական պահանջված վիտամին A-ի 90%-ը, որը շատ կարևոր է տեսողությունն ու իմունիտետն ամրացնելու համար:
Բրոկոլին օգտակար է քաղցկեղի կանխարգելման գործում: Գիտնականները նաև պարզել են, որ շաքարախտի դեպքում չափազանց կարևոր է բրոկկոլին ամենօրյա սննդակարգի մեջ ընդգրկելը: