Խնդրում ենք սպասել...

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Շաքարն ու ճարպերը վտանգավոր են գլխուղեղի համար

22:28, կիրակի, 02 սեպտեմբերի, 2012 թ.
Շաքարն ու ճարպերը վտանգավոր են գլխուղեղի համար

Բրիտանացի գիտնականները զգուշացնում են, որ շաքարով ու ճարպերով հարուստ պիցցան վնասակար է ոչ միայն կազմվածքի, այլ նաև գլխուղեղի համար: Ոչ ճիշտ սննդակարգը մեծացնում է Ալցգեյմերի հիվանդության առաջացման հավանականությունը:
     Ինչպես ցույց են տվել բազմաթիվ փորձերը, սննդակարգում շաքարի ու ճարպերի մեծ քանակությունը մեծացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, ինչը թույլ չի տալիս գլխուղեղին սնուցվել օգտակար նյութերով, թթվածնով ու ինսուլինով: Սննդակարգում արագ սննդի, քաղցրավենիքի ու տապակած ուտեստների հաճախակի օգտագործումը հանգեցնում է գլխուղեղի աշխատանքի խաթարմանը:

7805 | 3
Facebook